15 dec. 2010

Tänd ett ljus för jordens barn

151210
Nu när det nalkas juletider och julrushen är som värst, då kan det vara bra att bli påmind om att julen inte bara handlar om att ge och ta, utan ibland handlar julen om att bara ge och umgås med de allra närmsta man har i livet.
Jul är den tiden på året då det handlar om närhet och förlåtelse.

11 juli 2010

Grillning/Capsande/Rockband/Kubb

(10/7 -10)

Gårdagen var något speciell den. Det var sjukt varmt och kvavt ute, men 5 tappra människor vågade sig ut på Skövdes gator, allt för att kunna köpa sig lite alkohol och mat inför kvällens bravader då det nalkades grillning/capsning/kubb.
När vi väl kom fram till bolaget så var det aningen svårt att bestämma sig för vad man skulle ha, skulle man gå på godhet i smak eller på pris, jag bestämde mig efter ett tag att gå på smaken. Kan ju dock erkänna att jag failade ganska enormt på det, men whatever.
Efter bolaget så bar det av med inte allt för raska steg till Willys för att införskaffa sig något att grilla. Det svåra med att grilla det är inte själva grillandet i sig utan vad man ska grilla och vad man ska ha till det man grillar. I vilket fall som helst så blev det en flintastek och ingenting till för min del, busigt värre.

När jag var hemma igen så slog det sig att jag inte hade käkat någon brunch och klockan var slagen 4-ish så hungrig som jag var så stekte jag upp köttet från i förrgår/gårdagen och mumsade i mig, nom nom var det för magen.
När klockan var runt 18-tiden så knackade Camilla på dörren och vi begav oss ut till Bat.gården för dagens bravader.
Självklart var alla andra sena och vi kunde inte börja grilla förens Tau kom med grillkolen så det blev till att chilla lite i solen.
Men när Tau väl kom så blev det till att grilla, nom nom nom dock så var jag fortfarande mätt från de två små bitarna jag tryckte i mig tidigare så det blev inte så mycket kött för min del, pinsamt.

Efter ett tag så blev det i alla fall dags för lite capsning, stackars Camilla som inte skulle ha någon alkohol, hon fick en massa ^^ Mohaha... haha... haha
Eftersom att jag inte fann min alkohol speciellt god så passade jag på att dela med mig en massa av den istället för att dricka den, man får ju inte vara dum.
Jag är ganska säker på att Tau lyckades bäst med capsningen.
Undertiden som vi höll på som kom Nollan, Sannehed, Jessica och Tiger förbi och inte långt efter vi slutade capsa så begav vi oss till vardagsrummet för lite Rockband spelande, awesome! Jag kan inte säga hur länge vi höll på, men jag kan säga att det var ett bra tag för när klockan var halv 1 på kvällen/natten så bestämde vi oss för att sluta vår rockkarriär och prova på Kubbkarriären i mörkret.
Jag kan ju bara meddela att det gick så där för oss, men jag skyller på Doodlye'sen. Vi tog oss en lite hutt efter varje sak vi slog ner.
Det skummaste var nog att någon trillskades med att kasta ner smällare och fyverkerismällare, jag förstår mig inte på folk ibland, tycker dom att vi låter för mycket så får dom väl säga till, vi är inte helt omöjliga.

Efter kubbandet så fick det bli för lilla mig att dra mig hemåt och nana, vilket jag inte gjorde. Utan jag var vaken och pratade med Citron, den sjuke jäveln ^^

5 juli 2010

Adam - Lite sämre än alla andra

050710 - Minigolf

Idag tog Johan och jag med Adam till minigolfen i Skövde (i Boulongerparken).
Innan vi började spela så kom vi överens om vilka regler vi skulle köra efter, vilket blev:
- Fortsätta där bollen stannade även om man inte kommit förbi första hindret.
- Åker bollen utanför banan så får man lägga bollen där den studsade ut.
- Man har 8 slag på sig, missar man på 8:e slaget så får man 10 poäng.
- Hardmode = det svåraste som går med hindren/hindret.

Det hela började riktigt bra för Adam, dock så kan det ju bero på att både Johan och jag fick 10 slag och Adam slog endast 3 slag. Adam - Lite bättre än alla andra(?)
Men redan på andra hålet så visade sig att det endast var tur på första hålet för Adam, han slog nämligen 8 slag vilket resulterar i 10p. Jag var inte något bättre jag, men Johan passade på att slå i bollen på 6 slag.
Hål nr 3 fick Adam - Lite sämre än alla andra ännu 10p, mendan Jag fick i den på Endast 1 slag! Johan var inte så mycket sämre han, 4p.
Detta bevisade bara att Adam - Lite sämre än alla andra verkligen stämde.
Ställningen hittills:
Adam: 23p, Jag: 21p & Johan: 20p

Efter bana 9 så såg poängställningen ut följande:
Adam: 44p, Jag: 45p & Johan: 46p
Detta var ju aningen oroväckande, Adam som är lite sämre än alla andra låg helt plötsligt först, detta höll tyvärr i sig tills de sista banorna.
Efter 12:e banan så var poängen följande:
Adam: 59p, Jag: 66p & Johan: 64p
Finn ett fel!

Men inte behövde vi oroa oss, för på bana nr 13 slog både Johan och jag 2:or och Adam en 6:a sedan 4,5,5,8 och på hål nr:18 en 1:a.
Vilket gjorde att Adam - Lite sämre än alla andra var uppe i hela 90p.

Jag slog följande (efter 2:an): 6, 2, 6, 10 och på hål nr: 1 vilket pinsamt nog gjorde att jag var uppe i pinsamma 93p.

Johan slog följande (efter 2:an): 5, 2, 4, 10 och en 2:a vilket resulterade i Johan slog Adam med 1p då han hamnade på 89p.

Adam - Lite sämre än alla andra kom två(!) Jag säger att jag hade en dålig dag och Adam hade nog bara lite tur...

Missa inte nästa inlägg om Adam - Lite sämre än alla andra

18 juni 2010

Wild World

280610

Idag har jag och Johan spenderat (jättemycket) tid på att utforska Överby köpcentra, det är inte mycket som har hänt sen jag lämnade Vänersborg, Pondus har flyttat på sig, sen så vet jag väl inte om det är så mycket mer som jag la märke till som är annorlunda. Som om det inte var var nog med att jag befann mig bland en massa affärer så upptäckte vi att den där brädan som jag köpte för ca 1800 kr i Skövde kunde jag ha köpt för ca 1000 kr mindre i Trollhättan, inte alls surt... Förbannelse! Men men sånt är livet... inte alltid rättvist.
Utöver detta så hände det väl inte så mycket, jag köpte lite kalsonger åt han den-dära "tillfälliga" saken, eftersom att jag ansåg att han behövde nya... Men nu kan man ju fundera på vad det är för fel på mig, köpa kalsonger åt någon är ju inte riktigt min stil alltså. Det var nog den där chocken av att jag kastat ut ca 1000 kr i "onödan".

Lill-gubben passade även på att köpa sig ett par egna truckar, så efter en massa gående så for vi till Kvantum och inhandlade lite god mat, nom nom nom... Sen bar det hem för att tillaga den och sova (för min del).
Jag har även passat på att vara uppe på vinden för att hitta den där lådan med alla bra-att-ha-när-man-flyttar-hemifrån saker. Awesome!

Imorgon verkar det luta åt att dra ner till Vattenpalatset och bada lite :D Det ska bli skoj!

Hou

Is it true

170610 - Det är synd att du är så ful.

Nu vart det ett himla tagsen man bloggade, med andra ord så har jag skaffat mig ett liv... eller?
Anyway, sist jag bloggade så hade jag precis flyttat in i mitt lilla lägenhetsrum i Skövde, vilket jag förövrigt bor kvar i, eller mer förvarar mina tillbehör.
Sjuksköterskeprogrammet är kul dock är det en herrans massa latin som man ska printa in i hjärnan, celebullum om jag inte minns helt fel (det kan vara storhjärnan också). Missade nog nästan garanterat på Anatomi-tentan på 15 hp (Crap säger vi då) men det får bli till att plugga nu under sommaren. Vilket kan bli lite svårt eftersom att jag läser två sommarkurser på 7.5 hp vardera, den ena är jättesko som i Gör skoj! Projket i spelutveckling - introduktion är den första (och roliga kursen) som går ut på att man ska göra egna spel =D Wiie... Den andra kursen (aningen jättemer seriösa) heter Medvetandets socialpsykologi, låter intressant, men är det det? Har absolut ingen aning eftersom att jag bara har vart på introduktionen än, eftersom att kursen inte börjar förens nu på nästa tisdag.

Jag har även hunnit att skaffa mig ett ex i Skövde och jag har en tillfällig at the moment, eller hur man nu ska uttrycka det. Fast förhoppningsvis är han ju inte tillfällig, men det vet man ju inte med dagens ungdom. Det gäller ju att ligga i som man säger i Moldavien, eller gör man?
Som om det inte vore nog med han den-dära "tillfälliga" pojken, han har även fått mig till att prova på att åka Skateboard... Livsfarligt(!) Let's try it again! Det är verkligen livsfarlig, men lite livsfara har ju inte skadat ibland... typ... kanske, eller? Men eftersom att jag inte är Den som är Den så säger jag att det är lite kul, vilket är sanning och inte ljug.
Jag har även börjat jobba inom Sexmästeriet (vilket kan låta lite skumt(höhö)) vilket är himla kul, dock så är jag aningen (som i ganska mycket) bitter på min gruppledare som bara fuckade upp det totalt och hen (hen = han/hon) bara beter sig som en idiot och en massa andra saker som gör att man får vara lite aningen jättebitter...!

Men eftersom att jag är som jag är så får det vara... Mamma fyller år snart (den 21 nu) så jag, bror och far har köpt en jättefin karaff i Line-serien! Den var/är jättedyr, 899 kr men tanten fuller ju bara 60-år en gång, vilket kanske är tur i sig, annars hade det blivit jobbigt. Så nu får ho' banne mig bli nöjd!

Tjaa... Det vart väl den nästan bästa sammanfattningen jag kan ge för tillfället då jag är överpigg på en massa Kaffe och Cola då min bror ville till Strandgatan och fika och jag är ju (som sagt) inte Den som är Den(!) så jag och han den-dära "tillfälliga" joinade så snällt dit och det ena ledde till det andra...

...så nu säger jag: Godnatt!

17 jan. 2010

Skövde

Så sitter man i sin nya säng i sin nya lägenhet med sina nya möbler i den nya staden. Helt sjukt när man tänker efter. Allt har gått i ett i säg kanske 3 veckor? Från att man fick reda på att man blivit antagen tills imorgon då allvaret börjar. Spännande!

Igår så for far, mor och jag iväg med Rune + en kärra till Skövde för att skruva ihop alla Ikea saker och för att säga hejd på ett tag. Från en tom lägenhet till ett mysigt krypin på bara några timmar.
Är det verkligen på riktigt?! Det känns fortfarande inte som om jag har flyttat till en helt ny stad, om man bortser från att jag inte känner en kotte i hela stan än.

Idag så traskade jag en runda på stan och hittade till Willys så jag passade på att köpa lite tandkräm och en tvål som vi glömde köpa igår när och far bunkrade upp lite gott till mig. Så typiskt att man glömmer tandkräm! Efter Willys så bar det av till Akademibokhandeln för att köpa ett kollegieblock så att jag inte ser helt oförberedd ut imorgon + 1 penna och suddgummi. Bring it on!
Snacka om att ha nära till nästan allt! 300 m till högskolan och säg 500 m till centrum och ca 400 m till stationen. Man kan inte annat än att bli lite bortskämd, om inte annat lat.
Nu ska jag bara fixa i-net och tv så leker livet.

Hou på ett tag

3 jan. 2010

Kolla kolla

Man kan säga att det har varit bloggtorka på sistone. Vad har hänt då? Det har blivit nytt år och jag har kommit in i Skövde på sjuksköterska linjen och jag har fixat bostad. Underbart! Så den 15:e så drar första lasset iväg mot nya djärva mål...!

Men atm så sitter jag hemma hos Erik och bloggar. Så otroligt socialt kanske du tänker? Men efter lite lirande av Aoe 2 (Age of empire 2) och bakade inkl. fikande så är det inte fullt lika osocialt. Sen att vi sitter med varsin dator gör det ju ännu lite mindre ososcialt. Så tekniskt sätt så är vi ganska sociala... Man kan ju alltid försöka inbilla sig vissa saker, en del går bättre än annat kan jag nog bara meddela.

Roger that! :P Hou