31 dec. 2013

Down down in Goblin-Town...

Idag har varit en riktigt rolig dag! Det började typ med att vi for in till centrum för att jag skulle träffa Malin, en gammal barndomsvän från de mörka skogarna i Dalsland, som självmant flyttat till Linköping. Under tiden som vi stod och väntade på vårt kaffe på Espresso house så traskade Trix, Ljudas och Kula in med Simon och hans familj in. Så det blev till att hitta ett bord eller flera så att vi alla skulle få plats, när det är smockfullt inne på Espresso house! Men skam den som ger sig, visst hittade vi ett stort bord med plats för oss alla, med lite hjälp av våra bordsgrannar. Det finns fortfarande hopp om mänskligheten!
Trix hade snällt köpt ett par benvärmare till mig, som jag i och för sig bad om, hur mysiga som helst, inslagna dessutom. När klockan blev närmare 14.30 så kom vi på att vi ville besöka den dära spelbutiken som ligger vid brandstationen. Men vi kom snabbt fram till att pojkarna behövde spatsera till Dressman för att inhandla skjortor. Trix hittade en mörk-ish röd- och en turkosa skjorta, mycket stiligt. Malin behövde gå till Lagerhaus och Webhallen så vi gick gladeligen dit vi med. Inne på Lagerhaus så hittade jag lite godis/tuggummin som jag inte kunde motstå att köpa till pojkarna.
Inne på Webhallen så passade jag på att köpa 2st 140-fläktar till min "lilla" dator, Finally! Efter typ 3 år, bättre sent än aldrig, eller hur!?

Efter en mycket trevlig tid med Malin på stan' så var det dags att ge sig av hem till Kula igen. Väl framme så blev det till att rolla upp en karaktär till Pathfinder. Förbered er för nördiga stats.
Resultatet:
Name: Pai | Alignment: CN
Class: Druid | Current lvl: 2
Race: Gnome | Size: S | Gender: F | Age: 71 | Weight: 32 lb | Hair: Brown | Eyes: Brown
HP: 14 | Speed: 20 ft
STR: 9 -1 | DEX: 14 +2 | CON: 11 +0 | INT: 10 +0 | WIS: 16+3 | CHA: 11+0
AC: 17 (10+3+1+2+1+0+0+0 | Initiativ: 2 (2+0)
Touch: 13 | Flat-footed: 15
Fortitude: 2 (3+0+0+0+0) | Reflex: 2 (0+2+0+0+0) | Will: 6 (3+3+0+0+0)
BAB: 1 | CMB: -2 (0-1-1) | CMD: 10 (0-1+2-1 + 10)

Orkar inte skriva ut allt de andra, men jag har även skaffat mig en kisse-katt som husdjur, en Tiger som heter Tigur och han är Awesome!

Man kan väl sammanfatta det hela med att vi inte rollar speciellt bra! Det är lite jobbigt när GM snittar typ 14 och vi andra i partyt snittar ish 7 -.-' I don't want to live on this planet any more... :'( typ.
Men för Tigur går det bra, han leker lite med sina offer lite innan han sätter in dödsstöten, precis som den kisse-katt. OMG! Han Crittade precis! Tigur är bäst!
I alla fall, vi slår inte så bra, och det hjäpte inte att byta tärningar. Men där emot så verkar det som att vi har börjat slå bättre nu när vi la en filt på bordet så att vi inte behöver smyga längre med rollandet! Perfect.

Om man bortser från allt nörderi så har jag även sett att jag inte behöver kunna alla de latinska namnen på stuffs i människokroppen, utan att det räcker med att kunna de svenska namnen... OMG! OMG! OMG! Jag är såååå glá! Nu ska jag bara fixa grupparbetet och trycka in all annan information i minnet. Fick även påpekat för mig att det endast ör 10 dagar kvar tills tentan :( #FML

Oh well,back to the game!

zZzZz... time to sleep though. Pöss å kram!

30 dec. 2013

5:2 Dieten?

Oh well! Idag vaknade jag vid 11-ish och då vart det till att gå ner och trycka i sig lite frukost, och oj vad mycket mat de hade plockat fram! Hela matbordet var fullt av diverse saker, mysigt.
Det tog inte lång tid innan de andra kom ner, minus en Kula som hade somnat om, så Andy fick gå och väcka honom ^^ That's the boulder we know and love.

När alla var mätta och redo att ta in dagens nya lärdomar så bar det av till Coop för att införskaffa den nya 5:2 dieten: två Stora påsar med lösgodis och fem påsar med chips, + dricka. Ay Caramba(?)! 
Planen var att vi skulle till Ida och Kassler - till Ida och kika på film och äta lite mat :) Det blev mest film och rätt mycket mat. Filmerna som vi kikade på var:
  • Water for the elephants - Rätt bra faktiskt, den är rätt djup så det gäller att ha tid över, men det är absolut en film som man ska ha se!
  • The Hogfather - En film i två delar som man ska ha sett!
  • Pacific Rim - Var också väldigt bra, om man bortser från alla de fysiska lagarna som skulle göra filmen rätt så omöjlig, men nu ska man inte överanalysera allt... har jag hört.
Änyways... Det har varit en mycket trevlig dag som bara har flugit fram, tack mycket vare alla de långa filmerna och det mycket trevliga sällskapet! 

Imorgon nalkas det fika med en gammul kompis från barnatiden! 

Detta är även något som man SKALL ha kollat på! Han är helt fantastiskt på så många sätt!

29 dec. 2013

Dancing with my self

Så atte nu befinner jag mig i fiendeland och jag har lyckats blanda mig in bland befolkningen med hjälp av min förmåga att snappa upp dialekter. Eller inte...

Jag befinner mig nu i Linköping hos Kula och hans familj. Vi anlände efter inte så mycket om och men, men vi körde nästan fel i slutet, men annars var det fint väder. Vi är förövrigt; Trix, Ljudas och jag, och vårt mål är att spendera Nyår hos och med Kula. Vi ansåg att det var dumt att han alltid ska behöva åka till oss när vi lika gärna kan komma till honom, och billigare då Ljudas har bil. 

Tanken igår var att vi skulle ha gett oss av vid 10-tiden, men pojkarna gick inte upp förens 09.50  so... how about no! Men vi kom iväg aningen *host* senare till systembolaget, där vi hade i uppdrag att införskaffa ett fint och gott vin till föräldrarna Ericsson, som tack för att vi får bo hos dem. 
Vi passade även på att knata in på Coop för att köpa julklappar som vi skulle ha med till Kula, and boy did we finde some goodies! M-M-Mmm! Mer om dem framöver.

Efter detta så var nog klockan runt 12 iaf. och vi var äntligen på väg. Bättre sent än aldrig?! Vi behövde tanka så vi svängde in till något litet samhälle-liknande-by-ish och tankade rätt billigt! Mohaha... Bäst ju! Dessvärre så hade jag varit toa-nödig sedan Skövde och det blev ingen kisse-paus förens i Motala, där vi även passade på att käka lite lunch på Donken.

Efter en go lunch så bar det av till destinationen "Behind enemie lines" aka. Linköping. Resan dit gick smärtfritt, förutom att jag fick hjärnsläpp och öppnade dörren utan att låsa upp bilen när vi skulle åka iväg. Så jag kan konstatera att larmet på Ljudas bil fungerar. \ o /

När vi kom fram så nalkades det fika och sedan JVM! Go go Sweden! Och Sverige vann mot Finland, vilket var lite av en prestation, då Finnarna under de senaste tränings/matcherna piskar Sverige. Men ICKE denna gången! Me Gusta so to say! Det blev även "lite" NHL spelande med Andy, Kulas bror. Mycket underhållande.
Efter detta så blev det till att äta middag, kalkon och potäter med bönor och go sås. Fantastiskt gott måste jag säga. Om nom nom nom nom nom nom... 
Efter maten så gick pojkarna ut på en mini-promenad och jag bestämde mig för att få lite plugg gjort -_-' tråååkigt. Men om de andra kan klara detta så kan även jag göra det! Måste även börja med grupparbetet också! 

And now, ouver ändt aout!

28 dec. 2013

Jul jul, strålande jul...

Så var det dags att blogga igen! :D
Det har varit en mysig men aningen hektiskt jul, som vanligt. Dessvärre så har skolan bestämt sig för att jag ska ha en Fysiologi tenta med relevant anatomi. Not cool! :c
Men utöver att jag har behövt sitta och plugga under Jul(!) så har det varit en mycket mysig och givande jul. Det började med att vi samåkte till Vänersborg med Lollo och Ytterby, de skulle ändå förbi Vbg så vi fick åka med. Väl framme i Vbg så hade mamma dukat fram fika till oss, så det blev någon timmes fikandes med Knåla aka. Kola/Knäck. Mycket god!

På kvällen så bar det av till Erik för att fira Minijulen med vänner, tråkigt nog så var det rätt många som inte kunde komma i år :( Men vi hade det väldigt mysigt ändå! :D Woop woop
Johan fick sig en tub/burk med smaksatt syre som påminde om pepparmint tror jag bestämt. Jag fick ett julägg gjort och designat av någon som jag inte just nu kommer ihåg namnet på. Ulrika Wallin Hydman eller något liknande.

På söndagen (dagen efter) så bar det av till Borås och Johans familj, väl framme så blev det till att fika för att sedan plugga i några timmar. -.-' Så sjuuukt tråkigt, intressant men tråkigt.

På Måndagen så blev de lite pluggtid på morgon innan de andra vaknade. Sen nalkades det frukost och en tur ner till centrum. Så nu har jag kört i centrum. Passade på att köpa en "fin" hatt, en gul Eflsborgshatt till pappa! Mohaha... jag är så ond!
På eftermiddagen så kom även Lobo (Johans systers sambo) med katterna och det började bli dags att göra julmaten. Ni förstår att Johans familj firar jul natten till den 24:e, vilket är himla smidigt.
Efter mycket julmat så var det ännu en gång dags för lite pluggande för att sedan övergå till tv-tittande och halvt sovande tillstånd. Men när klockan väl slog 00.00 aka 24.00 så var det dags för julklappsutdelande! WOHO! Jag hade slagit in en fällkniv till Johan i silvertejp, just because I can! Mohaha...

På Julafton! (Tisdag) så bar det iväg till Vänersborg för att fira jul med min familj.
Väl hemma så blev det till att byta om, slå in de sista julklapparna och bänka sig framför tv:n för att kolla på Kalle Anka kl 15.00.
Det lilla jag såg av Petra Mede tyckte jag INTE ALLS om! Hon pratade alldeles för mycket och tog för många konst-pauser och var allmänt DÅLIG!
Efter Kalle så blev det julklappsutdelning och pappa vart väl inte allt för thrilled över sin nya fina hatt, men desto mer över boken han fick om hur man åker Längdskidor.

Den 25, onsdag så bar det iväg till Elgiganten för mellandagsrean redan 07.45 -ish för att införskaffa en Chromebook! And know I have one, O-YEAH!

And that's all fokes! Peace and out.