12 jan. 2014

When we're human

Jag minns när jag var liten och det var vinter ute. Var det en söndag och snö ute, alt. is på sjöarna så var det bara att räkna med att det blev en dag ute i det vilda, antingen över is eller i skogen på skidor, alt. på pappas rygg. Varje söndag så var det dags att packa ryggsäckarna och kränga på sig varma, osmidiga kläder och en aning osmidiga kängor. För detta är på den tiden när längdskidornas kängor var tre-håls-kängor och långfärdsskridskorna hade snörning och inte "klick-in".  Denna söndagen så bar det iväg ut till någon bortglömd sjö för stadsmänniskor eller som naturfolket så fint säger, sjön är gömd för de ovetande. Vi åkte iväg tillsammans med farbror och hans familj, detta var på den tiden alla barnen följde med. Vi stannade inte så långt ifrån sjön där vi snörde på oss allt och skämtade om hur Roger (farbror) inte skulle gå igenom isen denna gången. Fun fact: Roger hade en ovana med att kolla isens tjocklek med sig själv istället för att använda en ispik som vi andra hedningar använder.
Den "vanliga" turen på vilken is vi nu är på, brukar vara att vi åker ½-1 varv runt sjön, och ungefär halvvägs så stannar vi för att grilla korv och de vuxna fyllde på sin kaffedepå. Ganska fridfullt ändå.
Ungefär halvvägs av rutten så brukade jag tröttna på att åka så jag och pappa hade någon osagd deal så vi brukade hålla i var sin ände av ispiken, oftast han längst fram och jag bakom, också åkte vi någon slags synkroniserad långfärdsskridsko åkning.
Under fikapausen så gjorde barnen en mindre hockeyrink och vi spelade hockey med klubborna som kusinerna hade med sig. Mellan kusinen hade även passat på att åka hela turen med hockeyrör, han måste ha varit galen. Jag minns även att jag tyckte att det var väldigt kul att spela hockey på långfärdsskridskor, jag måste erkänna att jag var rätt så skillad på det också.

Jag tror att det är tillfällen som dessa som har lagt grunden till varför jag är så förtjust i snö. Varje gång det snöar och jag är hemma så står jag och hoppar i soffan och är nästan oförskämt glad över att det snöar.
Det är dagar som dessa som jag saknar den tiden.
Men i februari, om det fortfarande ligger snö i billingebacken, då jäklar ska det åkas!

10 jan. 2014

Ho Hey

O M G ! Snacka om att jag har agerat IT-support-ish idag. Vi har ett grupparbete nu i skolan och eftersom att vi som läser kursen är utspridda runt om i landet. Vi hade då bestämt att vi skulle träffas över Adobe Connect som är ett mer avancerat Skype, allt som har med adobe  att göra = Well now your fucked! Man kan väl säga att det tog ett bra tag innan vi tillslut fick hjälp av en lärare. Men tro på fan att det krånglar igen för mig så fort läraren loggade ut! Tro på fan att jag måste ringa till läraren igen så att han måste logga in så att jag kan komma in i rummet, so to say.
Men efter mycket om och men, mest mycket så funkade det fint. Vi kom ganska snabbt överens om att vi skulle sammanställa uppgiften - fallstudie 1 & 2 i ett google doc. Men eftersom att det bara var jag som hade ett google konto så fick jag guida alla de andra om hur man skapar ett konto och hur man editerar i dokumentet och ja, så gott som allt annat. Men efter lite meckel så löste det sig fin fint. Så nu är vi nästan klara, bara de sista som ska redigera sitt och på måndag så ska vi fixa i ordning allt så att vi kan skicka in det senast på torsdag. Woop Woop!
Jag fick även reda på att läraren från förra kursen inte har rättat klart alla hemtentor som skulle ha varit klara för några dagar sen. Men han har lagt ut allas betyg, vilket då betyder att mer än hälften har fått underkänt. Men det absolut värsta är att han då har gett alla som han inte har hunnit rätta underkänt och han har kommit till bokstaven L nu. Vilket betyder att mitt efternamn som nu tydligen börjar på bokstaven Å är sist i hela jäkla klasslistan, vilket då betyder att jag får minst tid att ev. komplettera min hemtenta. Detta är på grund av läraren redan har lagt ut ominlämningen. Jag blir så trött på skiten!

Änywäys, nu är det dags att ta helg och släppa allt som har med skola att göra! Så jag har spenderat tid på att spela lite NHL14 med vårt egna lag och tjäna in lite puckar! Jag lyckades till och med spela 4 matcher utan att blir riktigt förbannad. D.v.s. att jag bara blev lite förbannad aka. frustrerad, men det löste sig bara fin fint!

Puss och hej, leverpastej!

Bästa killen ever!

9 jan. 2014

When the going gets tough the though get going

Så har jag äntligen skrivit Fysiologi tentan! Så jäkla gött att bli av med den... för nu. Jag skriver för nu för att jag är rätt så säker på att jag kommer att få göra om den, men det är lugnt. Jag är förberedd på en omtenta. Tentan var inte fullt lika svår som jag trodde att den skulle vara, dom hade typ halverat antalet frågor från tidigare tentor och gjort fler para-ihop-de-olika-alternativen-från-kolumn-A-med-de-olika-alternativen-i-kolumn-B -frågor, vilket gjorde det hela lite lättare.
Det här är en typisk sak som jämt händer mig när jag skriver tenta. Här sitter jag i min egna lilla bubbla och svara på någon fråga, och helt plötsligt så får jag en total blackout på ett, ETT satans ord, men ack så viktigt ord. Det värsta är oftast att det där ordet är ett ord som man inte bara kan ordbajsa bort, utan det tar resten av tentan och genomgången av tentan innan jag kommer på ordet igen. Det hände idag igen för mig. Det sjukaste var att jag tänkte för mig själv att jag borde skriva upp just det ordet innan jag tappar bort det. Självklart gör jag inte det och jag tappar genast bort ordet, och kommer inte på ordet fören jag renskriver tentan... suck! -_-'
Änywäys jag kan nu koncentrera mig på grupparbetet och kompletteringen av Socialpsykologi hemtentan ^^ Jag var iaf inte ensam om att få komplettering, hela 45% (21st av 47st) av kursdeltagarna får komplettera tentan. Rätt illa :S Men å andra sidan så krävde läraren att vi skulle ha ALLA svar rätt för att slippa komplettering, och jag visste att jag kunde ha jobbat mer på tentan, som förövrigt var en hemtenta lite mer. Men det borde gå ganska snabbt att fixa.

Just nu så sitter jag och tittat på Top Gear S19E2 när dom är i USA och kör sportbilar. Så galet roligt! James May, Jeremy Clarkson och Richard Hammond är så sjukt roliga. Med tanke på att dom inte får göra underhållsprogram i USA längre, utan detta är ju helt klart ett faktaprogram, utan underhållning... NOT! Jag har iaf. kommit fram till att jag behöver en Aston Martin DB Vanquish! #Purr-Puurrr-Puuuuurr den som May kör. Och nu kör dom laser tag med bilarna vs. stirdsflygplan xD Jag tror jag smäller av! Underbart! #TopGear "Jermery - They just shooting at me because I drive a Japanese car, that's racism!
   Så atte... när ska HIMYM Barney Stinson steppa upp och göra detta istället för att spöa små barn?!

Nu blir det till att spela lite flygplansspel och fixa grupparbete.

Puss och hej, leverpastej!
Så bra låt!

8 jan. 2014

The tide is high (but I'm holding on)

Aaargh... Hur kunde vi förlora mot Finland av alla jäkla länder?! Jag kan acceptera en förlust mot Ryssland mycket bättre än en mot de satans finnarna... Lite Clearasile och dom försvinner? Anyways Mr. Mårts har äntligen tagit ut den svenska OS truppen och jag är väldigt nöjd med vissa personer, hoppas bara att de kan leverera nu! Men det återstår att se.
Jag och Trixie har även börjat bli lite allvarliga ang. vårat team i NHL. Som ni kanske vet som har NHL 14 så får man göra sitt egna lag och köpa olika "hockey packar" som innehåller spelare, kontrakt och lite annat smått och gott. Men det är som sagt inte fören nu som vi har tagit tag i vårt lag, och jag måste medge att vi har en helt okej första 5:a, bara NHL spelare, vilket bådar gott. Dessvärre så måste vi spela så att vi får mer NHL puckar så att vi kan köpa mer packs, så att vi kan få mer kontakt -.-' en ond cirkel. Men det är iaf. roligt och det är ju huvudsaken!

Det var ett tag sedan jag bloggade, men jag har  inte riktigt känt att jag har haft tid för bloggen. Då jag har en fet och saftig Fysiologi m. relevant anatomi tenta imorgon  :S Och jag är sååå sjukt stressad. (Det är därför jag sitter och bloggar nu xD) Men jag har fått reda på att det inte bara är jag som ha diverse stressymptomen i klassen, typ alla verkar vara galet stressade över tentan. Vissa ska till och med prata med kursansvarig över hur "dåligt" hon har skött informationen ang. tentan dvs. när den ska vara. *Suck-på-folk* Personligen så tycker jag att kursen var dumt lagd, över jul och nyår. Hade hellre lagt den som kurs #3 ist. för kurs #4 som den är nu. Men men man kan ju inte få allt här i livet.
Man kan väl säga att jag har spenderat mestadels av min tid fastklistrad i fysiologiboken eller testat mig själv på en massa fysiologitester på datorn. Jag måste ändå säga att testerna har gått ganska bra. Jag är dock mycket tveksam till huruvida jag kommer att klara tentan eller ej (I think NOT!) Men det blir nog bra...

Igår kom det nya Castle-avsnittet ut! Som jag har väntat!!! Men jag har sagt till mig själv: "My, du får titta på Castle när du har gjort tentan, men inte innan! Är det uppfattat?!" Himla smart va?! Vilket i sin tur då betyder att jag spenderar tiden (den tiden som jag inte pluggar på) med att kolla på The Carrie daires - I am dooooooooooomed! Men serien är bra iaf. Till och med Trix tycker att serien är okej, dvs. att han står ut med den aka. han behöver inte fly rummet när jag tittar på den. #WoopWoop

Over and Out!
Puss och kram, leverpastram!


4 jan. 2014

We are the champions?

OH MY GOD! Sweden vs. Russia 2-1 and one fight right after the referee blew his whistle and I didn't see why or when it started. :( Though I might see it soon... soooooon! At least i don't have to think of something to do tomorrow, because I'll be watching the JVM Final Sweden vs. Finland/Canada (they haven't played yet), and it'll be awesome! I am so psyched! I vote for Canada :P

Anyways I haven't done anything today, so it seems. No breakfast, no lunch no time for studying today, maybe tomorrow will be a more productive day... ^^ Well I do did sold one of our used cages for 50 kr and a lot of other stuffs went with the cage, and yeah that's awesome!

Oh yeah, we just bought us a new goalie for our NHL-team and our ratings just gain a star, well that says a lot about our team, but we're getting there. We just bought Anton Strålman to! Woop woop ^^ This is going to be awesome!

Peace out!

It's not right but it's okay

Så atte... det är 6 dagar kvar tills tentan och dagen har varit en fantastiskt oproduktiv dag :( Jag har inte fått något gjort typ... that sucks! Jag har fortfarande inte lyckats vända tillbaka mitt dygn sedan dagarna i utlandet och det börjar tära på krafterna dessvärre. Men nu (i skrivande stund) så är det helg så då kanske jag kan lyckas vända tillbaka dygnet på riktigt. But who knows?

Jag hittade däremot en ny serie som jag kan kika på i väntan på att alla mina andra serier som jag följer ska börja igen. Det är The Carrie Diaries som är Carrie Bradshaw - Sex and the Citys dagbok om när hon var ungdom. Det är en helt okej serie, har sett 6-7 avsnitt av 2 säsonger atm. Men snart, den 6e så börjar Castle igen! Woop woop... I'm so excited...

Men imorgon så måste jag ta tag i pluggandet, det är ju som sagt bara 6/5 dagar kvar tills *helvetes-tentan* -_-'
Ny blir det till att kolla på lite Hockey, Rangers vs. Pittsburgh. Let's kill some Crosby tonight!!! *Hate him so much* Det spelar liksom ingen roll om Rangers förlorar, så länge Crosby är totalt förstörd så är jag nöjd! #HateCrosby

Puss och hej, leverpastej!
These guys are funny - enjoy!

2 jan. 2014

Something in your mouth

OMG! Sicken dag... Dagen börjar med att jag ska försöka vakna och gå upp vid 10-tiden, icke sa nicke! Det var inte förrens kl 11-ish som jag kom upp, efter att morsan ringde och meddelande att de var på väg till flygplatsen på Teneriffa. Bättre sent än aldrig? Väl på plats i skolan så slår det mig att jag inte kommer åt internet-edurome på datorn, så jag försöker få internet att fungera på min dator i alla fall 1h. Sedan går jag till IT-help för att få lite hjälp, men när jag kommer dit så så mer eller mindre vägrar tant-fan att hjälpa mig, och säger att hon har stängt, men på hemsidan står det att de ska ha öppet. Så fort jag sa att jag hade en Chromebook så stängde hon av totalt! Allmänt otrevlig tant, om hon inte kan det hon jobbar med så kanske hon inte ska jobba på IT-help -.- Nejdå jag är inte bitter. Som tur va så hann Trix att hjälpa mig med edurome.
Så när jag väl har fått internet så slår det mig att jag har en inlämningsuppgift som ska vara gjord tills imorgon, enligt gruppen då. Woops :s men det gick ganska snabbt att svara på frågorna, sedan så kan man ju fråga sig hur utförliga svaren ska vara. Men det återstår att se.

Klockan 14.45 plingar det till i mobilen och det slår mig att jag har Valberedningsmöte kl 15.00, så det blir till att plocka ihop allt, när det känns som om man precis har kommit igång. Jag vet inte om det bara var jag, men jag kände mig väldigt borta. Men det är bara till att komma in det. Vi glömde dock att utse en Fikaansvarig... hmm this might end bad ^^

Efter några timmars möte så vart det till att sätta sig hemma i soffan och plugga lite, tenta 9:e :S Me don't want to :( Efter att jag svarat lite halvdant (enligt mig själv) så kom jag på att det var hockey på tv:n aka. SVT Play. Betalar man för't så kan man väl lika gärna använda skiten... -.- Och oj oj oj 6 -0 till Sverige! Kom in precis innan 1a målet, trodde att det var en repris, men ickså sa nicke. 6 mycket snygga mål dessutom så det var en underhållande match att titta på. Nu får man hålla tummarna på vinst mot Ryssland i semin på söndag(?)! Jag är så pepp! JVM är bland det roligaste att titta på när det kommer till hockey, annars är det nästan roligare att spela NHL på Ps3an :)

Men imorgon är det en ny dag med nya tag och en massa pluggande!

Over and out!

1 jan. 2014

Blurred lines

Så vart jag äntligen hemma i Sverige efter den korta men ack så sköna utlandsvistelsen till Östergötland och Linköping. Gårdagen var helt fantastisk, god mat, trevligt sällskap och en massa roliga sällskapsspel och lite NHL på det, kan det bli bättre liksom? 

Som vanligt så har jag inte avgett något nyårslöfte, det kanske borde vara ett löfte? I och för sig så sa jag att, när jag klarat Fysiologi med relevant anatomi tentan så ska jag söka bidrag från CSN. Sen så kan man väl tolka det lite som man vill, ett nyårslöfte eller inte?
Jag har inte riktigt förstått hela grejen med nyårslöften, hur många kommer ens ihåg vad man har sagt? De flesta dricker/super och behöver nödvändigt inte vis komma ihåg vad dom nu har avgett för löften? Självklart finns det dom som uppnår sina löften också, och dom ska ha en stor eloge! \ o / woop woop!

Änywäys! Nu får det bli till att packa upp och efter det blir det nog till att kolla senaste My Little Pony och kanske till och med kika på Castle säsong 3 extra material, eftersom att jag köpade mig säsong 3, bara 3 säsonger till att köpa så är jag ikapp. Men som med de andra serierna som jag följer så har jag nästan svårt att se mig själv med alla säsongerna av en serie, om inte alla säsonger finns i en box. 
De enda serier som jag har som är kompletta är nog (i Dvd/Blu Ray format):
Roswell High, 3 säsonger
Skärgårdsdoktorn, 3 säsonger
Sally, 2 säsonger
Pistvakt, 2 säsonger

Påbörjade tv-serier:
Ally McBeal, 1-2 av 5 säsonger
The Big Bang Theory, 1 av 7* säsonger
Castle, 1-3 av 6* säsonger
Grey's Anatomy, 1 & 5 av 10* säsonger
House, 1 av 8 säsonger

* = Pågående tv-serier

Så atte... jag har ju en del säsonger att köpa, och några som jag kanske borde börja med som:
Firefly
Furu-furu moon 
My Little Pony (nya serien)
Private Practice
Black Adder
....osv.

Men det får bli en annan gång!
En annan helt okej serie!

Puss och hej, leverpastej!

Happy New Year!

Bye bye 2013, oh hello 2014!

2013 so far:
5 Bästa
#1 Att får gifta sig med den underbaraste Trixie!
#2 Slippa Arbetsförmedlingen
#3 Fira Nyår hos Kula och deras familj.
#4 Sommarjobba på Skara Sommarland
#5 Nickelback konserten

5 Sämsta
#1 Kula flyttar från Skövde
#2 ARBETSFÖRMEDLINGEN!
#3 Behovet av en fungerande skoldator
#4 ?
#5 ?

Överlag så har jag haft ett väldigt bra år! Jag kan inte ens komma på saker som har varit dåliga förutom de tre som jag har nämnt... dock är det väl bara de två första som är något av värde så att säga. Uppenbarligen så har det ju inte varit värt att komma ihåg. Däremot så har det ju hänt desto mer i världen som både har varit bra och dåliga. Jag rekommenderar att man lyssnar på: http://www.youtube.com/watch?v=cR_oUlx_C-o

En rätt bra summering av 2013.
Jag har i och för sig blivit halvt beroende av s.k Youtubers/Vlogers, och det är väl inte att rekommendera när man ska studera 100% osv. Men det vore ju dumt att klaga ^^

Nyår i Linköping då?
Det har varit helt fantastiskt roligt! Vi har spelat "När då då?" som är ett sällskapsspel som skall införskaffas! Man får ett påstående, som man ska gissa år på, men man behöver inte gissa fel utan det räcker med att man gissa på före eller innan det årtalet som man får på det första kortet som är gratis. Det har även blivit en del NHL 14, dock så har en av våra fyra kontroller gett upp, typ. Så det får väl bli att införskaffa en ny en, en RÖD! \ o /
För att inte snacka om den mycket goda maten som vi fick.
Förrätt: Grön ärtsoppa
Huvudrätt: Marinerad(?) fläskfilé och hemmagjord potatisgratäng
Efterrätt: Äppelkompott(?) med grädda och smulad pepparkaka

De som har frågetecken (?) efter sig vet jag inte riktigt vad man ska skriva att det var, men så gott som det. Efter maten så spelade vi Carcasonne utan expansioner, och tro det eller ej så vann jag! Woho! In your face Ljudas!

Hela sammanfattningen av 31/12 -13 är att det har varit en helt underbar dag med sköna människor! Hela sammanfattningen av 2013 är att det har varit ett år med många framgångar och roligheter, och få tråkigheter. Precis som det skall vara!

Puss och hej, leverpastej! <3 p="">