28 okt. 2009

Congratz

091027

Idag var det Williams dag att bli "vuxen".Dagen (för min del) började med att jag vaknade med en myra i örat! Fruktansvärt obekvämt vill jag lova, usch och fy. Men jag får vara tacksam för att det inte var en gråsugga eller en spindel eller något ännu värre! Fråga mig inte det kommer sig att jag vakande med en myra i örat, men nu har man ju vart med om det innan man fyllt 20 år.
Efter den hemska upptäckten så fick det bli till att kika på när bussen till Shoppingens mekka, dit folk i 14 --> vallfärdas dag efter dag i flera timmar; från att det öppnar tills det stänger... Överby! Vilket jag personligen tror att jag kan ha vuxit ifrån lite. Eller så är det bara det att jag inte är ett stort fan av affärer längre. Förutom Teknikmagasinet (teknikaffärer), Spelaffärer och sportaffärer, alla har man ju sina favoriter.
Iaf, det fick bli till att traska till Teknikmagasinet (efter att man gjort sig iordning, satt sig på bussen, bytt buss och anlänt till Överby) för att leta reda på något passande till William. Jag hade siktet inne på något HELT onödigt tills man har det själv som drivs över USB (ungefär som en Ipod, Mp3 spelare funkar lika bra) samt något som är sjukt bra att ha. Så det var ett självklart val vart jag skulle styra kursen mot; Teknikmagasinet!
Jag visste att Ulrica (W's mor) hade köpt en rakapparat (vilket jag förvisso inte hade tänkt köpa eftersom att der är alldeles för dyrt + för tråkigt. Men jag visste även att W hade nämnt något om att han ville ha en klockradio, så jag funderade skarpt på att införskaffa honom en, men jag visste inte säkert. Men när jag kom på att han hade satt i baslådan i bilen och fixat det så slog det mig; En FM-Sändare! As bra att ha och W verkar ha ont om skivor osv så det fick bli en FM-Sändare med dosa, slå på "stort". Nu återstod det bara att hitta något helt onödigt... Så det fick bli till att fråga i kassan om vad som fanns.
Wack out! Hitta något som påminder starkt om det, det ser ut som små spöken som lyser när man ska trycka ner dem så får man se hur många man kan träffa på 30 sek eller 1 min. Helt onödigt men fastnar lätt med det.

Efter det shoppandet så var jag otroligt nöjd med mitt smarta köpande så jag blev illa tvungen att jävlas med W eftersom att jag råkar veta att han inte gillar överraskningar så skickade jag ett sms där jag skrev att jag hade hittat det perfekta till honom. Efter det så styrde jag kosen mot Intersport för att kika efter någon bra och billig sport-bh, vilket är ganska omöjligt eftersom att det antingen är svin dyrt och som den märkesbög jag är så passar det inte med affärens egna eftersom att jag inte riktigt litar på det. Så det fick bli till att traska omkring lite tills jag kom på att Lindex av alla ställen har några som jag gillar. Men när jag kom dit så insåg jag genast att jag har blivit äldre och att dom hade hunnit förnya sina saker från det att jag köpte dom jag har nu tills nuet. Himla osis kom jag fram till. Innan Lindex så hade W lovat att hämta upp mig så han kom lagom till mina uppenbarelser med skiten så det fick bli till att fara hem till honom.

Väl hemma hos W så fick det bli till att traska till in på firman och vara lite social tills att W inte kunde hålla sig längre och jag lovade honom att han fick lov att öppna en present, vilket blev den Helt onödiga saken tills man har den.
Kan meddela att jag ägde sönder, och nu är det inte för att skryta, och jag har Inte provat den förut!
Ett tag senare så följde jag med Ulrica och Leif när dom skulle hämta 9-3x (som hon vann från VHC lotteriet på oktobermarknaden).

Så om du är sugen på att köpa dig en Helt Ny Saab 9-3x 2.0T Vit bil för ca 300 000 kr så hör av dig!
(Så fick man gjort lite reklam där^^)
Efter hämtandet så for vi för att hämta Linnea och Lo för att handla lite saker till tårtorna, med andra ord; Kalaset.
Och efter att det var klart så fick det bli en lååång (kanske inte fullt så långt som det kändes) väntan tills att folket kom och kalaset började.
Trevligt kalas, önskar att min mormor levde... snyft

Men men... Jag är ganska övertygad om att William var nöjd med det hela och att FM-sändaren satt som en smäck på huvudet!
Men nu får det nästan bli natten, funderar nämligen på att vara hurtig och träna imorgon på förmiddagen... Framsteg med andra ord!

Pusshej

BTW, den nya filmen Up har humor vill jag lova! Kika på den!

26 okt. 2009

I got a feeling that tonigh gonna be a good night

If you replay your year and it doesn't bring you tears out of joy and sadness; consider the year waisted.

Nu är det 6 dar kvar tills jag fyller 20 år. Helt otroligt vad tiden går fort trotts allt som händer, både ont och gott.
Det var även ett tag sen jag blogga, så vad har hänt under tiden?

Man kan säga att jag har spenderat ca 80% av veckan med att träna på något sätt.

Måndag: gym
Tisdag: gym, UWP (Up With People)
Onsdag: vila, UWP
Torsdag: gym, fotbollsträning, UPW
Fredag: vila
Lördag: fotbollsträning, Oktobermarknaden, Lipz
Söndag: vila

Min vecka med andra ord, i princip. Men nu kanske du undrar vad Up with people är. Det är en organisation som far runt över hela jorden och jag vet itne riktigt vad dom grejar med, men det är för en god gärning i alla fall. Så kom dom till Vänersborg och mor bestämde sig för att ta hem två av dem under tiden dom vistades i Vbg. Jessica och Youn tror jag att dom hette, mitt jobb var mer att köra omkring på dem, köra och hämta med andra ord. Så med andra: när jag inte har vart upptagen med att träna så kan man säga att jag har passat upp dem i början av veckan.
Jag har även börjat träna lite fotboll igen, himla kul alltså. Fattar inte riktigt att jag slutade med det, samtidigt som jag vet varför. Kommer fortfarande ihåg hur "lagandan" var och att båda tränarna skulle sluta osv... En massa skit med andra ord, men man kan ju hoppas att det har blivit bättre.

Oktobermarknaden! Ett måste för varje Vbg:are och övriga som kan. Så otroligt mycket skit på en och samma plats, det är lite skillat. Alla ställen är kopier av den bredvid i princip. Dock så blev jag lite besviken, det brukar alltid finnas en massa ställen som säljer filmer, men i år så hittade jag bara ett stånd som sålde filmer... Det har mer eller mindre blivit en liten tradition att köpa en massa filmer på marknaden, filmer och brända mandlar eller vad det heter, himla gott när man går på marknad i alla fall.
Ulrica passade även på att vinna en Saab 9-3x från hockeyn (tror jag) som har årligt lotteri med fin fina priser. Grattis till henne! :D

Efter marknaden och maten så fick det bli till att dra ut på nya djärva mål; Lipz! Fast först en förfest hos en kompis till Alexandra någonstans i Nordstan. Men jag kan bara säga att Lipz inte var så kul, fast det tycker jag ju nästan aldrig. Cypern där emot var hur kul som helst! Underbart med andra ord.
Så det fick bli Donken på vägen hem där Svante nu har avancerat sig till kassorna så man fick sjukt med rabatt! Mellan cola (som senare visade sig vara Zero, himla skit (inte Svate som gav mig drickan)) och en Chicken Jr för 19 kr har jag för mig... Gott när man känner folk på Donken iaf.
Efter donken så fick det bli till att fara hem och kika på film som var sådär men med suveränt skådespeleri av Titanic skådespelarna ;) hehe...

22 okt. 2009

091022

HURTIG, H U R T I G... Jag har vart så in i helvete hurtig i veckan och jag hoppas verkligen att det håller sig. Jag har tränat som en blådåre, gym och fotboll.

I gotta feeling

091022

HURTIG, H U R T I G... Jag har vart så in i helvete hurtig i veckan och jag hoppas verkligen att det håller sig. Jag har tränat som en blådåre, gym och fotboll.

Kan egentligen bara säga:

I gotta feeling
That tonight gonna be a good good night!

21 okt. 2009

We're only human... At least some of us

091021

Jag har fått ännu en snilleblixt, det måste vara någon slags rest från gårdagens snilleblixtrar.
Dina tänder är som stjärnor... Gula och långt ifrån varandra.

Sug på den du!

Det fick bli till att gå upp tidigt idag, redan vid 07 snåret allt för att jag skulle köra folket (Up with people) till Solängen, och dom skulle vara där kl 8. Efter det så for jag och hämtade lite Newbody saker som jag lämnade hos Berger's (det som Ulrica skulle ha) och stannade där och tjatade lite innan det fick bli till att fara hem för att nana lite till. Det lite till blev till 13-15 snåret. Herregud! Hela dagen hade gått i princip. Sen vid 18 så skulle jag hämta folket vid Insikten, Thn.
Passade även på att vara lite snäll så jag körde två till som hade blivit tillsagda att gå hem, herregud(!) finns det inget vett i folk nu för tiden?! Gå till Vbg, nordstan från Insikten, Thn! Det är ju helt sinnes!
Men när jag släppt av dem och vi kom hem så fick det bli till att käka lite mat. Sen så gick jag för att kika lite film och stensomna (såklart!). Så man kan ju fundera på när jag kommer att somna ikväll, tidigt hoppas jag på. Ska upp kl 07 imorgon igen för att köra folket till Arenan och sen så hade jag tänkt att träna... I'll be dead.

Baconsjukan åt alla! Mohaha

20 okt. 2009

I thought so, at least I think I did?

091020

Vad tusan ska man skriva egentligen?

När jag var liten, i alla fall yngre så kommer jag ihåg när två av mina kusiner pratade om att träna på gym, lyfta skrot som dom uttryckte sig. Som liten så fick man ju sina bilder av hur Niclas (som han heter som det handlar om) står och bokstavligen lyfter skrot. Men nu när man är äldre så förstår man ju mer, iaf de flesta så det stod jag och tänkte på förut idag. Nu kanske du får en bild i huvudet där jag står helt still mitt ute på golvet och ser helt apatisk ut, det fick iaf jag.
Men som de flesta som läser min blogg vet att jag gick Samhäll Kultur och som de flesta då vet är att jag läste filosofi. Så under tiden jag tränade eller lyfte skrot så funderade jag på varför man använder sig av det uttrycket.
Men jag får erkänna att jag inte kom på varför man använder, fast och andra sidan så måste ju tyngderna komma från något och det något får i detta fallet vara skrot. Se där ja, så var den gåtan löst. Visst är det lätt med filosofi, hur och vad man än tycker så kan ingen säga att man har fel, nästan iaf.

Btw! Rädda Östersjön!!!

Tillägg (00.29)
När jag tränade ryggen förut genom att hänga över en sak och dra mig uppåt så slog det mig att det vart som väldigt tungt och kom då fram till att man kan ju inte ta bort lite vikt! Herregud så dumma saker man kommer på ibland. Men egentligen, tänk om man kunde ta bort lite vikt av sig själv bara för att träna upp musklerna så att man orkar hela sig själv. Fatta vad smart! Eller aaa... vissa kallar det ju för att banta/gå ner i vikt/träna bort överblivet fett osv.

Man är ju inte mer än mänsklig och kommer på dumma saker ibland som alla andra normala människor redan har kommit på, men ibland så kan man ju inte låta bli att le åt sina egna snilleblixtar.

18 okt. 2009

Passed out

091019

Fick mitt sportlife kort idag! UNDERBART!!! Så det fick bli till att börja med träningen igen, som jag var så flitig med innan sommaren.

Iaf, efter lite pappersarbete så fick jag äntligen börja träna, det blev 2 jobbiga km på löpbandet. Herregud vad jobbigt det är att springa! Och jag ska spela rugby och har spelat fotboll och tycker att det är jobbigt att springa, man kan ju börja undra vad jag gör på planen...
Efter den löprundan så vet jag inte riktigt vad jag gjorde, jag var antagligen så trött att mitt minne svek mig och jag gick omkring i någon slags trans och såg inte klok ut... hmm ja man vet ju aldrig med mig.
Jag vet iaf att jag tränade med Jonis och Reis vilket var himla trevligt! :D

Mot ett sundare och starkare liv!

Rugby? Well yes indeed

091017

Rugby all day long!

Efter nanandet hos Martin så traskade jag och Jp iväg till Rune ("min" bil) så att jag kunde köra honom till sin bil så att han kunde komma i tid till jobbet och så att jag kom i tid till rugbyns ungdomsavslutning.
Tur att man inte blir bakis så lätt vill jag lova, för hade jag vart bakis så hade det vart ett smärre helvete vill jag nog till att lova!
Det fick bli till att byta kläder till lite mer spelkläder samt till att köpa sig en cola och en kexchoklad aka återställare.

Det hela började med en fick för att sen fortsätta med prisutdelning för de små till 17-åringarna eller 18-åringarn... Iaf sen så fick det bli till att spela lite,vilket jag tror att alla satt och väntade på.
Man kan sammanfatta spelandet till följande:

Upp till 15-åringarna så var det på lek, sen när 15-åringarna kom så fick det bli till att spela 15 mannaplan (11 manna i fotboll) för att sedan gå ner lite i storlek när vi körde mot ett ihop plock av tjejer.

Himla kul var det iaf, fast det hade vart roligare, iaf gjort mindre ont om inte Erik fått för sig att ta ut sin styrka på mig genom att krama mig så hårt att det nu känns som om min bröstkorg håller på att kolappsa! Jag kan inte ligga ner på rygg utan att det gör ont, och skulle jag då kika på film och skratta så gör det ... så ont! Himla otur, men man kan ju alltid skylla på rugbyn. Det är ett smärre helvete att köra mot de små! Dom tar i för fulla muggar, medans man som större (tro det eller ej) inte kan eller vill ta i för fulla muggar eftersom att de små antagligen skulle få sjukt mycket ondare än vad man själv får. Himla osis!

Längtar tills på måndag, då får det bli till att börja gymma igen! Yeey...

S.O.A.P

091016

Party party...!!!

Det fick bli till att fira Jp's 20 års dag med lite festande, för att bara bowla funkar inte. Men först fick det bli till att käka middag med familjen, oxfilé och bakpotatis tackar man ju inte direkt nej till så jag kom inte iväg till Anna förens vid 20 snåret.
När vi väl kom fram till Henke (som festen var hos) så fick det bli till att slänga sin in i ölspelet och vattenfallet... gaah den där oxfilén gjorde sig lite hörd, men det var ju självklart inget som jag inte klarade av.

Jag kna sammanfatta kvällen som lite halvt urspår, Henke (en annan Henke) och Jp lyckades förstöra Henkes ena stol, Martin och Erik lyckades göra sönder en av Henkes lampor. Utöver det så var det lugnt.
Det hela slutade med att jag och Jp nanade hos Martin.

15 okt. 2009

I need some sleep

091015

Det finns dom som bryr sig och det finns dom som inte bryr sig; Och jag är en av dom som bryr sig.

Vaknade efter 15.30 idag, eller jag vaknade innan det för att ge Anna ett busskort men direkt efter det så fick det bli till att nana vidare, så sjukt trött. Men vad ska man räkna med när man inte fått mer än kanske max 4h sömn dagarna innan.
Så med andra ord så har jag inte gjort något idag förutom att tvätta lite kläder.

Så detta får nog bli det tråkigast inlägget hittills... I think.

Godnatten

Btw, Sex förstör!

Damn those balls are heavy!

091014

För det första så vill jag bara säga: GRATTIS JP(!!!) på 20 års dagen!
För det andra så vill jag bara säga: Tack så jättemycket för hjälpen med Steve (min dator), men måste du bete dig som Tony? Du är precis Tony upp i dagen! Jättesnäll när man är själv med dig, men så fort det kommer någon annan så är det som om jag försvinner och blir osynlig för ett tag eller så... Schysst! NOT!

Men nog med "urspåret", nu till den dagliga frågan; Vad har jag sysslat med idag?

Eftersom att jag inte fick någon sömn alls inatt så var jag vaken hela natten lång och kikade film och försökte sova, men som sagt, det gick inte alls. Så jag låg och väntade tills jag skulle vakna och göra mig i ordning.
Kan säga att det var en av de längsta nätterna jag vart med om, givetvis på ett dåligt sätt då.
Sen när tiden blev inne och jag var klar så kom Erik och hämtade upp mig, så for vi hem till honom där jag genast lånade hans säng för att genast inse att jag inte skulle kunna somna ändå, så då fick det bli till att lira lite Halo tillsammans, man kan säga att det var utklassning på hög nivå, men så kan det gå när en inte har så mycket till fritid och en annan inte verkar ha något bättre för sig xD
På något vis så lyckade vi passa in Halo spelandet med att avklara en bana passande till att vi skulle fara för att besiktiga en av hans tre bilar, denna gången så vart det den gamla 900 som skulle kollas.
Det första Erik sa var att den inte skulle klara besiktningen, vilket den inte heller gjorde. Dom är grymma där borta, det räcker inte med att dom säger att det är en massa fel på olika saker, utan dom insisterar på att slå hål i det också, fruktansvärt onödigt att stå och banka tills det går hål på de bara för att bevisa att det behövs bytas/lagas... Ga'h! Har dom inget bättre för sig.

Efter besiktningen så bar det av hem till Erik igen där Emil väntade, då de skulle iväg å gymma efter att han fixat Steve. Snäll som han är så skjutsade han mig till Arbetsförmedlingen där jag skulle få en underskrift, vilket kanske tog 30 min väntetid, nästan rekord. Och när det var avklarat så funderade jag ett kort ögonblick på om jag skulle ta bussen hem, men jag kom fram till att jag behövde handla lite mat, så det fick bli till att traska till Kvantum för att införskaffa lite Bruna bönor och fläsk. Mumma (någon gång väldigt sällan.)
Dock slog det mig inte förens jag kom hem att det är ett smärre helvete att steka det satans fläsket! Sprätter ju som in i helvete, satan vad ont det gör för en millisekund eller två. Men mumma så gott och värt smärtan det var!
Efter allt käkande så fick det bli till att snygga till köket lite för att sedan kika på lite tv innan jag skulle iväg för att träna de små. Men Självklart så somnar jag och försover mig, aningen irriterande vill jag lova!
När jag insåg det så kunde jag ju lika gärna nana lite till, bokstavligen lite till, kanske 5-10 min!
Så då satte jag mig och grejade lite med datorn igen.

Närmare 20 -tiden så kom Anna och hämtade upp mig så fick det bli till att fara till bowlingen för att träffa JP m.fl. för att gratta honom! Hur kul som helst att kasta lite klot och man kan ju erkänna att det inte var igår man gjorde det heller. (Men eftersom att klockan är över 00.00 nu när jag skriver så kan vissa se det som om det är ny dag, men jag brukar köra med att har man inte lagt sig för kvällen så är det inte ny dag.)
I alla fall, efter bowlingen så for vi hem till JP för att kika lite film samt Purple & Brown, så sjukt kul! Måste youtuba det! Humor på hög/låg nivå, men ack skön humor. Det hanns även med lite Myggan innan det blev dags att fara hemåt.

Sjukt go dag idag + kväll osv. Får hoppas på att fredagen blir lika skön den med!
Pusshe så länge!

14 okt. 2009

Time to say goodnight... Or not

091014

Sova? Naa... min hjärna verkar känna att den inte behöver sömn som alla andra gör, utan den håller mig vaken 24/7 känns det som, men men... Så slog det mig att eftersom att jag är för pigg för att nana så kan jag lika gärna lira lite Halo 2. Viket jag även gjorde men eftersom att jag inte riktigt fattar hur man ska hamna på planet eller vad tusan det är man ska göra så lyckades jag hoppa ur skeppet som jag flög runt i och dog, några gånger. Himla frustrerande och irriterande så jag la ner den verksamheten tills vidare. Så det fick bli till att kika lite film, Maid in Manhattan, som jag förövrigt "kikar" på nu. Dock så verkar jag ha något slags filmminne så jag kommer i princip ihåg vad filmen handlar om, mer eller mindre. Lite irriterande ibland eftersom att varken har köpt, laddat ner eller bränt ut några filmer på ett tag så det får bli till att kika på de filmer som man redan har. Och som du kanske då förstår så kommer jag ihåg vad som händer osv.

Nu (04.50) så är det bara 1.10 h kvar tills jag ska vakna, 2 h kvar tills jag ska upp och 3.40 h kvar tills Erik kommer och hämtar upp mig för att köra mig hem till honom tillsammans med min dumma dator som förövrigt heter Steve.
Så nu kan man ju fråga sig varför han hämtar mig när jag kan ta mig ner på ett annat sätt. Men då ska jag säga dig!
Jag fick inte gå ner, han insisterade på att han skulle hämta upp mig och Steve. Och snäll som jag är så sa jag inte emot. Så det kan gå ^^

Dock så blev det en del som ska bli gjort imorgon, greja med datorn (fast det pillar Erik med), nana lite, arbetsförmedlingen, träna de små och spela biljard/bowling med grabbarna. Och där emellan så ska jag hinna ta mig hem och byta kläder, ev. duscha osv. Det kan bli tight med andra ord, men det ska väl inte vara något hinder för mig. Glömde att jag behöver käka lite mat också. Herregud!
Håller på att läsa "Bitterfittan" också, sjukt rolig bok, it seems. Har dock inte kommit så långt eftersom att jag inte direkt har vart på något läsarhumör, utöver bloggar och annan allmän "skit".
Men nu får det bli till att kika klart på filmen och sen så får vi se vad som kan tänkas hända :D

Cold, it's too damn cold outside!

091013

Kallt! Det har blivit så fruktansvärt kallt nu för tiden så att det är nästan lite skrämmande!

Vad har jag gjort idag då? Jo, serru det ska jag berätta för dig. Jag har varit duktig och städat mitt rum, eller mer plockat i ordning osv, orkade inte släpa fram damsugaren och damsuga, det får helt enkelt bli en annan dag.
Kan ju erkänna att det blev hyfsat bra, fick lite mer struktur på alla mina kläder, har redan gett bort 66% av min garderob, men likt förbannat så har jag för mycket kläder, eller så har jag en förliten garderob... Hmm... Det tåls att tänka på.

Lite senare på kvällen mot 19 -tiden så fick det bli till att gå en promenad runt på Blåsut med Alexandra och Ullis, eftersom att jag inte lyckades med att få med någon till att spela biljard, vilket det troligen blir imorgon, det eller bowling med JP (som fyller 20 år imorgon/idag) och gänget.
Jag passade även på under städningen att försöka fixa lite med (data)burken så att jag kan börja använda den. Fixa = rensa ut det som jag inte vill ha samt ta bort en massa onödiga program och just nu så håller den på att diskdefragmentera sig lite.
Underbart, dock så har jag i princip inga förväntningar på den burken, men man kan ju alltid hålla tummarna för att det ska hjälpa lite...

Imorgon så får det bli till att få skjuts av Erik hem till Erik så att han kan pilla lite med min andra dator, den jag sitter med nu och grejar med. Efter det så får det bli till att traska till Arbetsförmedlingen och försöka få ett papper påskrivet, eftersom att jag totalt hade glömt bort att det är den 10:e varje månad som jag ska dit. Pinsamt! Får kanske bli till att komma på en vit liten fin lögn eller något. Men det ska nog fixa sig ^^
Och nu borde jag egentligen nana eftersom att Erik kommer och hämtar upp mig 8.30(!) Så sju...kt tidigt! Så det får bli till att ställa alarmet på kl 6.00 för att snooza till 7.00 så att jag hinner duscha, fixa mig, plocka ihop allt som jag kan tänkas behöva och vara klar tills 8.30! Jösses Amalia!

Pusshej

12 okt. 2009

Keep up the good work

091012
Jag får erkänna att jag tröttnade på att jämföra min dag med Roswellkaraktärer, känner lite halvt att man måste ha sett Roswell för att förstå helt vad och hur jag menar mer allt och alla. Så det får bli till att återgå till det vanliga skrivandet och hoppas på att jag får ut något bra av det hela.
Så... Vad har jag pysslat med idag då, himla bra fråga, får nog ta och svara på den så gott det går.

Låg och smsade med en viss Erik hela natten tills kl 03 på morgonen då han skulle upp efter 3 timmar till. Stackarn, han måste ha vart hur trött som helst, jag skulle iaf ha varit det. Vad smsade vi om då? Mja, tills en början så var det mer på en skämtsamt nivå, men jag vet inte riktigt hur han lyckades få det att bli jätteseriöst. Men det kan ju vara väldigt gott att prata om det man har på hjärtat med någon som inte vet vad som har hänt, förutom det som märks, vill säga. Så det blev ca 3 timmar med att lätta hjärtat från båda hållen. Kan bara säga att de senare smsen bestod av 6 sidor med bara en massa text per sms. Ganska bra gjort vill jag nog allt säga och det gick hyfsat fort att skriva dom också.

Sen fick det bli till att vakan runt 13 -tiden för att jag-vet-inte-riktigt-vad-jag-gjorde, men efter allt det där så fick det bli till att duscha eftersom att jag hade ett vagt minne om att jag hade sagt till Anna att "Om det är fint väder imorgon så ska jag banne mig gå ner till stan." Och självklart så råkade vara fint väder, så som sagt; Ta en dusch och sen traska ner till stan, men eftersom att allt och alla ibland känner för att bara gå emot mig så började det självklart(!) regna när jag precis kom utanför dörren och hade låst. Så sjukt irriterande, men jag sa till mig själv att våga inte öppna den satans dörren och gå in och vänta på att det ska lsuta regna. Så det fick till att traska ner i regnet som självklart slutade när jag kom ner till stan, vilket i sig var väldigt gott. Så efter jag var klar på Apoteket så traskade jag vidare hem till Anna för att tjata lite och kika Pilotavsnittet av Roswell, så man får ju hoppas på att det är en till som fastnat för den serien, som förövrigt är en sjukt underbar och go serie att kika på!
Efter lite Roswell kikande så fick det bli till att säga hejdå till Anna och traska vidare hem till Erik för att hämta min cykel samt låna Halo 2 (tv-spel till Xbox + 360). Passade även på att möblera om lite i hans säng för att kunna kika på när han och Henke lirade Halo. Aningen kul, men mest sövande. Men det hann inte gå lång tid innan det fick bli till att bege sig hem i kylan. Det är sjukt vad snabbt det blir kallt nu alltså!
Gott att han har en ny jacka som är sjukt varm, men som inte är in vinterjacka, en mer all-around jacka som man säger på ren svenska.

Jag säger då bara: Den där satans bron! Så fort det blåser lite så är det ett smärre helvete att cykla upp för den, och eftersom att jag och "min" nuvarande cykel inte kommer så bra överens så blir det mer av ett helvete. då min cykel är utlånad till William som befinner sig i Skara.
Jag måste verkligen ta till baka min cykel snart innan jag får för mig något dumt som att slänga ner den andra cykeln över bron, vilket i sig är Väldigt dumt då det inte är min cykel, utan mina kusiners cykel. Så om jag nu mod all förmodan skulle få för mig att göra något sådant dumt så Måste jag ju köpa en ny cykel till dom. Så då är det ju lättare att bara ta tillbaka sin riktiga cykel!

När jag väl kom hem så fick det bli till att leka mästerkock, vilket alltid är lyckat. Sen så fick det bli till att fixa lite med den satans datorn, som förövrigt heter Steve, och efter Steve så fick det bli till att lira Halo! Så sjukt längesen och så sjukt underbart spel! Alla borde ha spelat Halo innan dom dör!
Dock så blev jag så trött att jag stensomna och nu sitter jag vid datorn igen. Förvisso efter lite kikande på tv och bullätande samt smsande med Erik.
Och eftersom att jag var smart nog att lägga mig och sova i ca 2 timmar så får det nog bli till att lira lite Halo så att man blir trött i ögonen och somnar.

11 okt. 2009

The day after before

091010 - 091011

Lördag

Idag fick det bli till att fara till Överby med Anna efter lite om och men, dvs fixa en bil. Men efter lite telefonsamtal osv så fick det bli till att skynda sig lite. En snabbis till Stadium för att köpa en jacka som jag hittade dagen innan, men eftersom att jag är så otroligt smart så frågade jag min käre far om han kunde tänka sig att sponsra jackan, vilket han kunde tänka sig.
Efter jackan så fick det bli till att traska omkring lite i olika affärer och ta vara på den lilla tiden som vi hade på oss.

Efter överby så fick det bli till att kika en massa Roswell i väntan på att Anna skulle ringa och säga när vi skulle kila ner till Carina's för att spela lite biljard med JP och grabbarna.
Efter biljarden så drog vi hem till Henke för att tjata lite som sedan ledde till skinkrulle och ölspel :D Himla kul kväll!
"Lite" senare på natten så traskade JP, Anna, Erik och jag iväg hem till Martin, förutom Anna som vi lämnade av hemma hos sig. Väl hemma hos Martin så fick det bli lite mer tjatande för att senare dra hem till Eriks lägenhet.
Där det blev till att ligga å tjata lite, JP stod för det mesta, himla trevligt. Men framförallt mysigt att somna bredvid en som ligger sked med en och bara är allmänt skön och go!

Söndag

Vaknade vid 13 -tiden av att det var sjukt varmt, tre som delar säng, alla varma som element, två täcken och två kuddar och musik som väcker en med jämna mellanrum. Underbart! Faktiskt ganska, om jag får säga det själv, i alla fall att vakna upp bredvid någon som håller en i handen och kramar en med den andra armen.
I do miss the times...
Men efter lite gosande och mysande så fick det bli till att vakna på riktigt och slappa. Under slapp-tiden så slog det mig att Erik hade lovat att göra frukost till JP och mig så det fick bli till att fara till Kvantum för att införskaffa lite frukost bestående av: Nybakad limpa med ost på, någon märklig men god juice, kokta ägg, ost och bacon. I vanliga fall så brukar jag inte äta frukost, men herre min skapare vad gott det var! M m mmm...!!!
Under tiden så fick det bli till att kika lite tv och man kan lätt säga att vi fastnade för Vem vet mest eller vad programmet heter. Aningen kul samt irriterande vill jag lov. Hur kan folk veta allt så fort? Galenskap, en annan var ju glad om man hade rätt på en fråga eller två.
Kan meddela att jag även hann med att nana lite lätt innan det blev dags för oss att fara hemåt. Gentleman som Erik är så fick jag skjuts hem så det får bli till att traska ner för att hämta cykeln... men det får bli ett annat blogginlägg.

10 okt. 2009

"Tyvärr, vi har inga munkar men vi har donuts"

091009 - Alex Whitman (Colin Hanks)Säsong 1 & 2

Alex Whitman är tills en början Liz och Marias bästa kompis. Han är en som dom kan berätta allting för, han är en som skulle göra vad som helst för den som har fått hans tillit. Han ger till och med blod till Max när han hamnar på sjukhus efter att Max och Liz vejat för en häst. Och eftersom att Max är utomjording så ser hans blodceller inte ut som dom gör för människor.
Alex gör som sagt detta utan att veta att han räddar livet på Max och troligen Isabel och Michael, men självklart så vill han veta sanningen om varför han gjorde det. Men det är varken Liz eller Marias sak att berätta så Alex tröttnar och "säger upp" vänskapen mellan dem tills han får reda på sanningen.
Och i slutet av säsong 1/början på säsong 2 så får han reda på hur det ligger till och ansluter sig till gruppen.

Som jag redan har beskrivit så är Alex en sån person som man vill ha som vän, han är smart, lojal och rolig. Precis som mig, fast jag är det i mindre skala ;D

Eric och jag hade bestämt att vi skulle ses idag så efter lite om och men så bar det av till Överby för att träffa Anna och Lisa (eric's tjej). I väntan på att folket skulle komma så satte vi oss i Etage huset och tog oss en liten fika, kaffe i Erics fall och cola i mitt fall, så det blev till att lätta hjärtat lite och ha allmänt roligt, som man har med Eric.
I väntan på de andra så fick det bli t ill att traska omkring lite vilket ledde till att jag stötte på min kusin som jag inte träffat på ett bra tag nu. Underbart roligt, efter det så fick det bli till att möta upp Lisa som hade kommit med bussen för att även hänga på Anna som kom traskande.

And then! Affärer; Din sko, Gina Tricot, H&M, Callings (eller vad dom heter), Stadium osv. Fast Stadium är förvisso en mycket bra affär, finns något till alla, mer eller mindre. Anna hittade en snygg jacka som hon köpte och även jag hittade mig en fin jacka som jag senare fick far till att sponsra, underbart när ens föräldrar känner sig rika och mer än gärna delar med sig av sin rikedom.

Men nu till själva saken: Donken, hur borta bör man vara för att få jobba i kassan på Donken? Och om du som läser detta nu mot förmodan skulle jobba på Donken och stå i kassan så ta inte illa upp. (Kanske lite svårt med tanke på hur jag formulerade mig...) I alla fall, jag sa att jag ville ha en: Chicken Jr, mellan milkeshake med jordgubbssmak och en munk. Killen i kassan kollar på mig som om jag vore född på en annan planet. Jag ser frågande på honom, säger att det är den saken ovanför morotskakan på bilden. Han kollar upp, kollar på mig och ser helt jävla borta ut. Under tiden så läser jag igenom vad det står på tavlan, det står Donut, så då säger jag "en Donut". Och han skiner upp som om han precis har fått en uppenbarelse och ränner iväg för att hämta en.

Men hallå!!! Munk = Donut, Donut = Munk, Munk på engelska är donut och Donut på svenska är munk! Hur jävla svårt ska det vara?! Jag blir galen, det är precis som när mor min skulle ha en cheesburgare (på ett gatukök någonstans i Sverige) bara det att hon säger ostburgare, vilket i sig är helt rätt för att Cheeseburgare = ostburgare på svenska. Men hon i kassan och han på donken måste vara släkt eller något för då kläcker hon ut sig att dom inte har några ostburgare och då frågar min mor vad dom har för burgare. Då, då kläcker hon; vi har cheeseburgare osv. HALLÅ eller! Ska man skratta eller gråta liksom?!
"Tyvärr men vi har inga ostburgare, men vi har cheeseburgare" du fattar ju själv hur otroligt sjukt och korkat det låter... Do'h!

Nu lite fakta om:

Colin Hanks
Född 1977-11-24 Sacramento, California
Colin har en av huvudrollerna i Get over it innan han fick rollen som Alex i Roswell, som var hans genombrott. Efter Roswell så ser vi honom i Orange County och i gästroller i bl.a. The OC och i Numb3ers.
Som de flesta kanske anat så är Colin son till Tom Hanks, men jag tror inte att Tom har hjälpt sin son speciellt mycket, förutom att kanske komma in filmvärlden.

9 okt. 2009

Maxwell

091008 - Max Evans (Jason Behr). Ibland kan man inte låta bli att känna sig som Max Evans, som om allas problem hänger på ens axlar och vilket beslut man än tar så kommer eller så går allt åt skogen.

Max Evans, bror till Isabel Evans, 50/50, hälften människa, hälften utomjording. Född till kung på sin hemplanet och född till ledare av Isabel, Michael Guerin och Tess.
Eftersom att dom bor i Roswell, New Mexico där UFO kraschen in träffade 1949. Som du kanske redan har räknat ut såöverlevde Max, Isabel, Michael och Tess kraschen tack vare att dom inte var födda än, utan dom föddes ca 40 år senare. (Och hur de överlevde kraschen är en annan historia.)

Tillbaka till början; Man skulle kunna säga att Max är en Dramkung, vad han än gör så blir det drama av allt. Som den dagen Liz blir skjuten och han bestämmer sig för att rädda henne. Eller som när han bestämmer sig för att det är för farligt för Liz att vara tillsammans med honom, eftersom att det finns så många fiender som är ute efter honom och de andra 3. Speciellt FBI, Aliens Hunters.
Så med andra ord, allt och alla som har med Max att göra hamnar i D R A M A!

Och drama är väl det som det har funnits mest av för tillfället. Som en kompis sa: Drama är kul så länge man inte är med själv, och det stämmer! För drama suger, framförallt om det är den "vanliga" draman, pojkar/tjejer och kärlek.
Som de flesta i min närvaro vet så har William inte vart den roligaste att ha och göra med. Och varför? Jo för att han "aldrig" kunde bestämma sig för hur han ville ha det. Ena dagen så kunde det vara puttinuttigt medans andra dagen kändes det som om om han inte viste vem man var. Fram och tillbaka, tillslut tar det knäcken på en, och inte fick man något svar på om hur han ville ha det. Precis som om han inte visste det själv, men hur i hela friden skulle jag då kunna fortsätta med mitt liv?
Det var som om han ville äta kakan men samtidigt ville ha kvar den, och som om det inte var mog med det så ville han mummsa på kakorna bredvid.
Drama, drama drama...

Tack gode gud för att man har kompisar som an kan prata med och som håller med en och som förstår precis hur man känner, för vad hade man gjort utan kompisar? Svaret på den frågan är något som nästan alla vet men som man inte vill tänka på, så jag tänker inte säga det. Jag vet bara att när man har fått sin dos av drama så vill man bara att det ska gå över så att man kan börja leva livet som vanligt.

Och nu lite fakta om:

Jason Behr
Född: 1973-12-30 Minneapolis, Minnesota
Jason har haft gästroller i bl.a. Buffy och Vampyrerna samt 7th Heaven innan han slog igenom som Max Evans i Roswell. Efter den rollen så kan vi se honom i The Tattoist och Skinwalkers och i The Grudge m.fl.

Is It True?

Falling out of a perfect dream
Is it true?
Is it over?
Did I throw it away?
Was it you, did you tell me you would never leave me this way?

If you really knew me
You couldn't really do this
You would be my friend
One of us is lying
There's no use to trying, only to pretend

7 okt. 2009

The Toy House

091004 - The toy house säsong 1 ep. 11 Kyle Valenti

Men först lite fakta om Kyle Valenti.
Kyle är son till sheriffen Jim och i början av serien dejtar Liz Parker. Kyle är som de flesta andra tonårspojkar i serier, den kanske inte allt för snygga killen, men den populära som är bland de bästa i skollaget. I hans fall så handlar det om basket.
Men från det att Liz blir skjuten och räddad av Max så börjar han sakta men säkert inse att deras "sommarflirt" mer eller mindre är dömd till att misslyckas.

Kyle Valenti (Nick Wechsler)har en viktig basketmatch och när han springer för att göra poäng så ser/hör han Liz som står på sidan och hejar som en galning på honom, vilket gör att han blir ofokuserad och ramlar och stukar foten.
Undertiden så står Max Evans, Isabel Evans och Michael Guerin på sidan om och diskuterar om hur vidare Max och Isabel ska berätta för sin mor(adoptivmamma) eller inte om att dom bara är 50% människor och 50% alien.
Men när matchen är slut så bestämmer sig Liz för att gå över till Kyles för att lämna en paj och lite matte anteckningar.

Saken är den att jag hade sovit över hos Basti (från lördag kväll till tidigt på söndag morgon)eftersom att jag inte fick fara hem för honom. Men det jag ville komma till var att jag skulle ner till Götet (Gbg) och spela 7-manna rugby turnering. Som de flesta vet så är min vänstra fot lite elak mot mig så jag funderade mest på om den skulle hålla för att spela med, speciellt 7-manna eftersom att det är mer intensiv rugby.
Vilket den förövrigt gjorde, och vi kom 3:a av kanske 5 lag. Alltid något.

Som sagt så vann vi inte men tredje priset va inte till att misströsta!
Me to know, you to finde out! ;)

Nu lite fakta om:

Nick Wechsler
Född 1978-09-03 Albuquerque, New Mexico
Nick har haft gästroll i Cold Case, Terminator: The Sarah Connor Chronicles och Lie to me m.fl.
Men det var rollen som Kyle Valenti, son till sheriffen i serien som han slog i genom.

Blind Date

Dags att börja med något nytt. Från och med 091003 så ska jag jämföra min dag med någon av Roswell karaktärerna. Berättar om vad personen det handlar och om vad avsnittet handlar om.

Och den 091003 så har min dag varit som Liz Parker (Shiri Appleby) i Säsong 1 Ep. 14 Blind Date.

Men först lite fakta om Liz Parker.
Liz Parker är den perfekta studenten som har högsta betyg och aldrig gör något fel. Hon jobbar på sina föräldrars café The Crashdown när hon en dag blir skjuten i magen under ett pengar-bråk. Om inte Max Evens hade befunnit sig på cafét och riskerat sitt liv och sin stora hemlighet för att rädda Liz liv så hade hon vart död.
Från den dagen (mer dagen efter) så får Liz reda på Max hemlighet och det ena leder till det andra, det hela slutar med att de ser in i varandras själar och därmed börjar dramat.

Liz Parker vinner en tävling i radion och priset är en blind date, det hela går ut på att den som vinner ska beskriva hur ens drömperson ser ut och dom ska försöka hitta en lämplig kandidat som passar in på beskrivningen.
Max Evans är den personen som är Liz drömprins, men hon hamnar med en som heter Doug. Kruxet med det hela är att alla i Roswell som bor i närheten kan följa hela daten över radion eller så kan dom ställa sig utanför stället där blind daten pågår och följa den med egna ögon.

Men det hela blir bättre av att Liz sommar flirt Kyle Valenti och Liz drömprins Max Evans bestämmer sig för att supa sig fulla i mer eller mindre savrtsjuka, saken är bara den att eftersom att Max inte är som alla andra utan en utomjording och efter en klunk så blir han full som ett svin, fast i detta fallet ett väldigt sött och romantiskt svin.
I ren svartsjuka så bestämmer han och Kyle sig för att berätta för Liz om hur Max verkligen känner för Liz. Detta gör dom genom att "röva bort" Liz och förhindra Doug att följa efter. Undertiden Kyle förhindrar Doug att följa efter så "målar" Max ett hjärta med en pil igenom på murväggen där det står Liz i.

Men jag kan inte påstå att min dag har vart fullt så spännande. Men Sebastien hade kommit hem från Norge så då fick det bli till att träffa honom, vilket var himla trevligt på alla tänkbara sätt. ;)
Saken hör till den att Basti är en kompis till mig, och inget mer. Men hur kan jag då jämför min dag med det jag har skrivit?

Sent på lördagskvällen så for jag hem till Basti för att kika film. Hur mysigt som helst, dock så är ju inte Basti den lilla typen och han bestämde sig för att lägga sig i sin soffa och tog såklart upp hela soffan så jag fick lov att lägga mig på honom, förvisso himla mysigt, men aningen obekvämt, men snäll som han va så la han sig på sidan så att jag fick plats.

Saken är den att medan Basti och jag hade det trevlig så får jag sms av William. Vad i helvete vill han mig är första tanken. Det han vill var att fråga vad jag hade för mig, och snälla som jag är så svarar jag och frågar tillbaka. Fortsätter att kika på filmen med Basti som för övrigt var Asterix och Vikingarn när jag får ännu ett sms av W. Trött som jag är på honom så svarar jag så att det bara är dumt att svara på, och eftersom att Basti redan vet vad jag tycker om W osv så blir även han lite putt på att W likt förbannat svarar på sms som inte ger några frågor att svara på.

Jag kan väl inte riktigt påstå att det jag har beskrivit är fullt så likt med Basti och mig. Men om man tänker efter så är det inte fullt så olikt. Men jag kan garantera att det var himla mysigt och trevligt.

Nu lite fakta om:

Shiri Appleby
Född 1978-12-07 LA, California
Shiri har medverkat i en del filmer/serier som gästroll eller roll innan hon slog igenom som Liz Parker i Roswell (1999-2002)som t.ex. som i Beverly Hills 90210 eller Xena Worrior Princess och i 7th Heaven.

2 okt. 2009

Fuck the ones who fucked you and then fuck them all

Shit å piss... That's my life atm!

Kanske inte allt, men det som betyder eller har betytt mycket i mitt stillsamma liv är käpprätt åt helvete, och jag hatar det! Men när vilja och orken är som bortblåst, ja då finns det inte så mycket som man kan göra utöver att vänta ut allt och vara allmänt deppig å knepig. Lugnet efter stormen...

1 okt. 2009

...

Because that's what fucking freeking Jesus would have done!!!

Blää

Borde verkligen sova, men jag kan verkligen inte sova... Too much thoughts in my head!

Det är riktigt illa! What to do, who to choose? Varför kan det inte bara vara lätt som en plätt sen så är allt bra? Nej allt ska bara fucka för en all the time...

God natt